Títol original: Jesús.

Llargmetratge

Any: 2016

Durada: 86 minuts

Pais: Chile

Direcció: Fernando Guzzoni.

Categoria: Gai/bi.

VOC

 

Sinòpsi:

Jesús, un jove xilé, viu amb son pare Héctor a un apartament de Santiago on la televisió compensa la seva incapacitat per comunicar-se. La resta del temps balla a un grup de K-pop, surt amb els seus amics, consumeix drogues i practica sexe a llocs públics. Una nota es veu embolicat en un incident irreversible. Aquest esdeveniment unirà més que mai a Jesús i a Héctor, peró també els separarà per sempre.

 

 

Fernando Guzzoni, director de Carne de Perro, ens porta en un segon treball una visió d’una de les agressions homòfobes més brutals que han sacsejat Xile en els últims anys.

Curiosament, i de manera paral.lela, l’esmentat succés s’ha tractat en la també xilena

Nunca vas a estar solo, d’Alex Andwandter. Tot i que ambdós treballs comparteixen l’emfocament de les relaciones entre un pare i el seu fill, la perspectiva és radicalment diferent. Qualsevol dels dos treballs resulta fascinant. Cap dels dos et deixa indiferent. No obstant, la visió de la construcció de les masculinitats i identitats diferents a la normativa oferta per Guzzoni, la seva radicalitat, l’impacte de les imatges, allò devastador del seu plantejament i la reflexió sobre les relacions entre dos homes, -pare i fill, col.legues, HSH-, ens han portat a decantar-nos per aquesta versió.

 

 

Palmarés:

 

64º Festival al San Sebastián 2016 – Secció Oficial

Toronto International Film Festival 2016 – Official Selection

Pin It on Pinterest

Share This